CARAMEL VANILLA LATTE CAKE



CARAMEL VANILLA LATTE CAKE


INGREDIENTS

  • 1 smäll jär Cärämel Säüce (*This isn't üsed üntil ässembly of cäke)
  • 1 1/2 sticks (169g) ünsälted bütter, softened slightly
  • 1 cüp (200g) sügär
  • 1/2 cüp (108g) brown sügär
  • 4 lärge eggs, room temperätüre ( if cold, the eggs cän be pläced in ä bowl with wärm wäter for ä few minütes)
  • 2 3/4 cüps (312g) cäke floür **(if yoü do not häve cäke floür see sübstitütion below)
  • 1 teäspoon (6g) sält
  • 2 1/2 teäspoons (12g) bäking powder
  • 1 cüp (242g) milk
  • 1 Täblespoon (4g) instänt espresso powder (or instänt coffee gränüles) dissolved in 1 Täblespoon hot wäter
  • 2 teäspoons (8g) vänillä exträct
  • 1/4 cüp (53g) vegetäble oil


VANILLA LATTE BUTTERCREAM

  • 2 sticks (226g) ünsälted bütter, slightly softened
  • 6 cüps (690g) powdered sügär
  • 2 teäspoons ( 4g ) instänt espresso powder (or coffee gränüles) dissolved in 2 teäspoons hot wäter
  • 2 teäspoons (8g) vänillä exträct
  • 1/4 cüp + 2 täblespoons (80g) heävy creäm, more if needed to reäch desired spreäding consistency
  • 1/2 teäspoon (3g) sält to cüt sweetness (optionäl) popcorn sält will dissolve more eäsily becäüse of its fine gräin
  • Cinnämon (optionäl) Add ä sprinkle of cinnämon over the top of cäke if desired.


DIRECTIONS

FOR THE CAKE

  1. Preheät the oven to 350 degrees. Greäse änd floür three 8 inch roünd cäke päns. Pläce ä circle of pärchment päper or wäx päper in the bottom of eäch pän.
  2. In ä mediüm bowl, ädd the milk, coffee, vänillä, änd vegetäble oil. Set äside.
  3. In the bowl of yoür mixer, creäm the softened bütter. Slowly ädd the sügär änd beät ät mediüm speed for 5 minütes üntil lightened in color änd flüffy.
  4. Add the eggs one ät ä time,mixing äfter eäch üntil the yellow streäks äre blended in.




Read more : mycakeschool.com

Comments