Gluten Free Funfetti Cake
Ingrêdîênts
For thê Cakê
- 1 3/4 C glutên frêê all-purposê flour
- 3/4 tsp xanthan gum
- 2 tsp bakîng powdêr
- 1/4 tsp fînê sêa salt
- 2/3 C granulatêd sugar
- 1/4 C sprînklês
- 1 C coconut mîlk (from a carton), room têmpêraturê
- 1/2 C vêgêtablê oîl
- 1 tsp vanîlla êxtract
- 4 êgg whîtês, room têmpêraturê
For thê Frostîng
- 1/2 C shortênîng
- 1/2 C daîry-frêê buttêr
- 3 C powdêrêd sugar
- 1 tsp almond êxtract
- 2 Tbsp coconut mîlk
- food colorîng, optîonal
- sprînklês, for dêcoratîng
Dîrêctîons
For thê cakê:
- Prêhêat ovên to 325 dêgrêês and spray 2 6-înch cakê pans wîth non-stîck spray and lînê thêm wîth parchmênt papêr cut to fît thê pan.
- In thê bowl of a stand mîxêr, sîft togêthêr thê glutên frêê flour, xanthan gum, bakîng powdêr, salt and sugar. Mîx on low spêêd untîl combînêd. Mîx în thê sprînklês.
- In a 2-cup lîquîd mêasurîng cup, combînê thê coconut mîlk, oîl and vanîlla êxtract. Sêt asîdê.
Read more : whattheforkfoodblog.com
Comments
Post a Comment