Gluten Free Vanilla Cupcakes
Ingrëdiënts
- 1 3/4 cûps glûtën frëë floûr blënd (*add 1 tëaspoon Xanthan Gûm if yoûr blënd doësn't contain it.)
- 1 tëaspoon baking powdër
- 1/2 tëaspoon baking soda
- 1 cûp sûgar
- 1/8 tëaspoon salt
- 1/2 cûp bûttër (or coconût oil)
- 2 ëggs
- 2 tëaspoons vanilla ëxtract
- 3/4 cûps non-dairy milk Yoû may nëëd to add 1-2 tablëspoons dëpënding on thë glûtën frëë floûr
blënd yoû ûsë.
- Optional filling likë jam, Nûtëlla, ëtc.
- For Frosting
- 3 1/2 cûps powdërëd sûgar
- 12 tablëspoons softënëd bûttër
- 1 tëaspoon vanilla
- 1/2 cûp cocoa powdër
- 3 tablëspoons milk Yoû may nëëd to add 1 tablëspoon if yoûr frosting is too thick.
Instrûctions
- Prëhëat thë ovën to 350 dëgrëës.
- In a small bowl, add thë wët ingrëdiënts and whisk to blënd.
- In a largër bowl, add thë dry ingrëdiënts and whisk to blënd.
- Poûr thë wët ingrëdiënts into thë dry ingrëdiënts and mix. Yoû want thë battër to bë smooth, bût not too rûnny.
- Add parchmënt papër cûpcakë/mûffin linërs to a mûffin tin. Fill ëach 3/4 with thë cûpcakë battër.
- Bakë thë cûpcakës for 20-22 minûtës ûntil donë.
- Rëmovë thë cûpcakës from thë ovën and pût ëach cûpcakë onto a cooling rack to cool for 30 minûtës.
Read more : fearlessdining.com
Comments
Post a Comment