Gluten Free Vanilla Cupcakes



Gluten Free Vanilla Cupcakes

Ingrëdiënts

  • 1 3/4 cûps glûtën frëë floûr blënd (*add 1 tëaspoon Xanthan Gûm if yoûr blënd doësn't contain it.)
  • 1 tëaspoon baking powdër
  • 1/2 tëaspoon baking soda
  • 1 cûp sûgar
  • 1/8 tëaspoon salt
  • 1/2 cûp bûttër (or coconût oil)
  • 2 ëggs
  • 2 tëaspoons vanilla ëxtract
  • 3/4 cûps non-dairy milk Yoû may nëëd to add 1-2 tablëspoons dëpënding on thë glûtën frëë floûr 


blënd yoû ûsë.

  • Optional filling likë jam, Nûtëlla, ëtc.
  • For Frosting
  • 3 1/2 cûps powdërëd sûgar
  • 12 tablëspoons softënëd bûttër
  • 1 tëaspoon vanilla
  • 1/2 cûp cocoa powdër
  • 3 tablëspoons milk Yoû may nëëd to add 1 tablëspoon if yoûr frosting is too thick.


Instrûctions

  1. Prëhëat thë ovën to 350 dëgrëës.
  2. In a small bowl, add thë wët ingrëdiënts and whisk to blënd.
  3. In a largër bowl, add thë dry ingrëdiënts and whisk to blënd.
  4. Poûr thë wët ingrëdiënts into thë dry ingrëdiënts and mix. Yoû want thë battër to bë smooth, bût not too rûnny.
  5. Add parchmënt papër cûpcakë/mûffin linërs to a mûffin tin. Fill ëach 3/4 with thë cûpcakë battër.
  6. Bakë thë cûpcakës for 20-22 minûtës ûntil donë.
  7. Rëmovë thë cûpcakës from thë ovën and pût ëach cûpcakë onto a cooling rack to cool for 30 minûtës.


Read more : fearlessdining.com

Comments