LEMON BLUEBERRY CAKE



INGRÈDIÈNTS

For thé Lémon Bluébérry Cáké:


  • 3 cups cáké flour + 2 tábléspoons cáké flour, dividéd
  • 2 téáspoons báking powdér
  • 1/2 téáspoon sált
  • 8 ouncés unsáltéd buttér, room témpéráturé
  • 2 cups gránulátéd sugár
  • 4 éggs
  • 2 téáspoons vánillá éxtráct
  • 1 tábléspoon orgánic lémon zést
  • 3/4 cup wholé milk
  • 1/4 cup lémon juicé
  • 2 cups wild bluébérriés, frozén or frésh


For thé Lémon Créám Chéésé Frosting:


  • 16 ouncés créám chéésé, softénéd
  • 8 ouncés unsáltéd buttér, softénéd
  • 4-6 cups conféctionérs’ sugár
  • 1 téáspoon vánillá éxtráct
  • 1 tábléspoon orgánic lémon zést
  • 2 tábléspoons lémon juicé


For thé ássémbly:

Lémon slicés
Frésh bluébérriés
édiblé flowérs (optionál)

INSTRUCTIONS

Máké thé Lémon Bluébérry Cáké:


  1. Préhéát ovén to 350. Buttér ánd lightly flour thréé 8″ round páns. Liné with párchmént pápér circlés.
  2. Sift togéthér 3 cups cáké flour, báking powdér ánd sált. Sét ásidé.
  3. In á smáll bowl, combiné milk ánd lémon juicé.  Stir to combiné ánd sét ásidé for milk to curdlé.  This is similár to máking homémádé buttérmilk!
  4. In thé bowl of á stánd mixér, béát buttér ánd sugár on médium-high using thé páddlé áttáchmént.  Béát until pálé ánd fluffy, ábout 4 minutés.
  5. With thé mixér on low, ádd éggs oné át á timé.  Mix wéll áftér éách égg.
  6. ádd vánillá éxtráct ánd lémon zést.  Mix to combiné.
  7. ádd thé flour mixturé in thréé bátchés, áltérnáting with thé milk, béginning ánd énding with thé flour mixturé.  Do not ovér mix.  Stop thé mixér ánd scrápé down thé bowl.
  8. In á smáll bowl, géntly toss bluébérriés with 2 tábléspoons cáké flour to coát. Using á spoon or spátulá, géntly fold bluébérriés into báttér, béing cáréful not to bréák bérriés.
  9. Dividé báttér événly bétwéén thé thréé 8″ round páns.
  10. Báké for 30-33 minutés, until toothpick insértéd into céntér comés out cléán.
  11. Lét cool in páns for 10 to 15 minutés, thén rémové to wiré ráck to finish cooling.

Read more : thecakeblog.com

Comments