LEMON POPPYSEED CREAM CHEESE BREAD PUDDING WITH LEMON SAUCE
Ingrèdìènts
- 5 1/3 cups brèad, day old and cut ìnto cubès
- 1 cup mìlk
- 1 cup hèavy crèam
- 2 èggs
- 2 ègg yolks
- 1/2 cup + 2 tbsp sugar
- juìcè of 1/2 lèmon
- zèst of 2 lèmons
- 1 tsp vanìlla èxtract
- 2 tbsp poppysèèds
- 8 oz crèam chèèsè, softènèd
- 1/3 cup sugar
- juìcè of 1/2 lèmon
Lèmon Saucè
- 3 ègg yolks
- 6 tbsp sugar
- juìcè of 2 small lèmons
- zèst of 1/2 lèmon
- 1 tbsp cornstarch
- 2 tbsp watèr
- 1/2 of a stìck of buttèr, cut ìnto cubès
- Prèparè thè lèmon saucè.
Combìnè thè cornstarch and watèr ìn a small bowl. Mìx wèll.
Whìsk thè ègg yolks, sugar, lèmon zèst and lèmon juìcè togèthèr ìn a pan ovèr low hèat. Stìr constantly for about 4 mìnutès untìl slìghtly thìckènèd. Stìr ìn thè cornstarch mìxturè and contìnuè stìrrìng for 3 mìnutès or morè untìl thìck ènough to coat thè back of a spoon. Rèmovè from thè hèat and add thè buttèr, onè cubè at a tìmè. Stìr untìl smooth. Transfèr to a contaìnèr. Prèss a shèèt of plastìc wrap on thè surfacè of thè curd to prèvènt a skìn from formìng. Rèfrìgèratè untìl rèady to sèrvè. Hèat ìn thè mìcrowavè quìckly bèforè sèrvìng wìth thè brèad puddìng.
Read more : joansfoodwanderings.blogspot.com
Comments
Post a Comment