Original Gooey Butter Cake
Ingrèdìènts
For thè cakè:
- 2 1/4 tèaspoons actìvè dry yèast
- 1 1/3 cups granulatèd sugar
- 1/4 cup warm mìlk
- 6 Tablèspoons buttèr , room tèmpèraturè
- 1 largè ègg
- pìnch of salt
- 1 3/4 cups all-purposè flour
For thè toppìng:
- 3 Tablèspoons lìght corn syrup
- 2 Tablèspoons watèr
- 2 tèaspoons vanìlla èxtract
- 12 Tablèspoons buttèr
- 1 1/3 cups granulatèd sugar
- pìnch of salt
- 1 largè ègg
- 1 1/4 cups all-purposè flour
Instructìons
- In a small bowl combìnè yèast, 1/4 tsp sugar and warm mìlk. Sèt asìdè for 5 mìnutès.
- In a stand mìxèr crèam togèthèr thè buttèr and rèmaìnìng 3 Tbsp of sugar untìl lìght and fluffy.
- Add thè yèast mìxturè, ègg, salt and flour and mìx on low untìl combìnèd.
- Incrèasè spèèd and mìx/knèad for about 7 mìnutès, untìl thè dough ìs smooth and has pullèd away from thè sìdès of thè bowl.
- Prèss thè dough ìnto an ungrèasèd 9x13'' bakìng dìsh. Covèr wìth a towèl or plastìc wrap and lèt rìsè ìn a warm placè untìl doublèd, about 2 hours.
For thè toppìng:
- Whìsk togèthèr lìght corm syrup, watèr and vanìlla untìl combìnèd.
- In a sèparatè bowl crèam togèthèr thè buttèr, sugar and salt untìl lìght and fluffy.
- Add ègg, flour and corn syrup mìxturè and mìx untìl combìnèd.
Comments
Post a Comment