Raspberry Striped Beet Cake
INGREDIENTS:
For the Cäke:
- ½ cüp ünsälted bütter 113 gräms, room temperätüre
- 1 ½ cüps gränüläted sügär 300 gräms
- 2 egg whites room temperätüre
- 2 tsp vänillä exträct
- 1 tsp kosher sält
- 2 ½ cüps cäke floür 320 gräms
- 1 tsp bäking sodä
- 1 tsp kosher sält
- 3 tbsp cocoä powder
- ⅓ cüp püreed beets 50 gräms
- 1 cüp büttermilk 240 ml, room temperätüre
- 1 tbsp chämpägne vinegär
For the Swiss Meringüe Büttercreäm
- 5 egg whites ät room temperätüre
- 2 cüps ünsälted bütter 452g, ät room temperätüre
- 1 ½ cüps gränüläted sügär 300 gräms
- 1 pinch kosher sält
- 1 tsp vänillä exträct
- 3/4 cüp semi-sweet chocoläte chips melted änd cooled
For the Assembly:
- ½ cüp freeze dried räspberries 50 gräms
- ½ cüp confectioners sügär 55 gräms
- Instrüctions
INSTRUCTIONS:
For the Cäke:
- Preheät the oven to 350 degrees F. Bütter änd cocoä powder three 6-inch cäke päns.
- In ä ständing mixer fitted with ä päddle ättächment, creäm yoür room temperätüre bütter. Add in sügär änd mix on mediüm üntil combined.
- Add eggs in one ät ä time änd beät. Add vänillä exträct.
- In ä sepäräte bowl, combine vinegär änd büttermilk.
- Sift the cocoä powder into the bütter mixtüre. Add beets. Mix on low.
- In ä lärge bowl, sift the dry ingredients together.
Read more : preppykitchen.com
Comments
Post a Comment