Raspberry Striped Beet Cake



Raspberry Striped Beet Cake


INGREDIENTS:

For the Cäke:


  • ½ cüp ünsälted bütter 113 gräms, room temperätüre
  • 1 ½ cüps gränüläted sügär 300 gräms
  • 2 egg whites room temperätüre
  • 2 tsp vänillä exträct
  • 1 tsp kosher sält
  • 2 ½ cüps cäke floür 320 gräms
  • 1 tsp bäking sodä
  • 1 tsp kosher sält
  • 3 tbsp cocoä powder
  • ⅓ cüp püreed beets 50 gräms
  • 1 cüp büttermilk 240 ml, room temperätüre
  • 1 tbsp chämpägne vinegär


For the Swiss Meringüe Büttercreäm


  • 5 egg whites ät room temperätüre
  • 2 cüps ünsälted bütter 452g, ät room temperätüre
  • 1 ½ cüps gränüläted sügär 300 gräms
  • 1 pinch kosher sält
  • 1 tsp vänillä exträct
  • 3/4 cüp semi-sweet chocoläte chips melted änd cooled


For the Assembly:


  • ½ cüp freeze dried räspberries 50 gräms
  • ½ cüp confectioners sügär 55 gräms
  • Instrüctions


INSTRUCTIONS:

For the Cäke:


  1. Preheät the oven to 350 degrees F. Bütter änd cocoä powder three 6-inch cäke päns.
  2. In ä ständing mixer fitted with ä päddle ättächment, creäm yoür room temperätüre bütter. Add in sügär änd mix on mediüm üntil combined.
  3. Add eggs in one ät ä time änd beät. Add vänillä exträct.
  4. In ä sepäräte bowl, combine vinegär änd büttermilk.
  5. Sift the cocoä powder into the bütter mixtüre. Add beets. Mix on low. 
  6. In ä lärge bowl, sift the dry ingredients together.

Read more : preppykitchen.com

Comments