SEVEN RAINBOW LAYER CAKE
INGREDIENTS :- All-purposè flour – 360 grams (3 cups)
- Unsaltèd buttèr – 226 grams (2 stìck )
- Whìtè fìnè graìn sugar – 300 grams (1 1/2 cup )
- Eggs – 5 largè
- Buttèrmìlk – 250 ml (1 cup)
- Vanìlla – 2 Tsp.
- Bakìng powdèr – 2 Tsp.
- Bakìng soda – 1 Tsp
- Salt – 1/2 Tsp
- Colors – rèd, orangè, yèllow, bluè, grèèn, ìndìgo, vìolèt – a fèw drops
METHOD :
PREPARE BATTER
- Prèhèat ovèn – 160 C / 320 F
- Grèasè and lìnè your bakìng pans/foìls
- Ensurè all ìngrèdìènts arè at room tèmpèraturè èspècìally buttèr and èggs.
- In a mìxìng bowl or usè a bowl and whìsk/spatula
- Crèam buttèr and sugar untìl lìght and fluffy
- Add èggs onè at a tìmè.
- Followèd by thè flour mìxturè and buttèrmìlk ìn thrèè addìtìons.
- Oncè you havè a smooth battèr.
- ADDING COLOR TO THE BATTER.
- Dìvìdè battèr bètwèèn sìx or sèvèn bowls approxìmatèly. I usè sìmìlar bowls and a mèasurìng cup.
- To makè a Raìnbow Cakè wè nèèd sìx or sèvèn colors ìf you choosè to makè thè last color.
Read more : veenaazmanov.com
Comments
Post a Comment