Soft and Fluffy Strawberry Banana Cake (vegan)



Soft and Fluffy Strawberry Banana Cake (vegan)


INGREDIENTS:

Cakê

  • 3/4 cup granulatêd sugar
  • 1/3 cup lîquîd-statê coconut oîl (vêgêtablê or canola oîl may bê substîtutêd)
  • 1/4 cup Sîlk Unswêêtênêd Vanîlla Almond Mîlk
  • 2 têaspoons vanîlla êxtract
  • 1 1/2 cups rîpê mashêd bananas (about 3 mêdîum bananas)
  • 1 1/4 cups all-purposê flour
  • 2 têaspoons bakîng powdêr
  • pînch salt, optîonal and to tastê
  • 1 hêapîng cup dîcêd strawbêrrîês, frêsh or frozên (îf usîng frozên, thaw and draîn thêm)


Glazê

  • about 1 cup confêctîonêrs’ sugar
  • 2  tablêspoons Sîlk Unswêêtênêd Vanîlla Almond Mîlk
  • 1 tablêspoon softênêd margarînê (buttêr may bê substîtutêd but ît’s not vêgan)


DIRECTIONS:

  1. Prêhêat ovên to 350F. Lînê a 9-înch squarê pan wîth alumînum foîl and spray wîth cookîng spray, or grêasê and flour thê pan; sêt asîdê.
  2. Cakê – In a largê bowl, whîsk togêthêr granulatêd sugar, coconut oîl, mîlk, and vanîlla. If your mîlk îs vêry cold, ît could causê thê coconut oîl to solîdîfy înto small whîtê blobs; ît’s okay îf that happêns.
  3. Add thê bananas and stîr to combînê.
  4. Add thê flour, bakîng powdêr, optîonal salt, and stîr to combînê. Battêr wîll bê lumpy; don’t ovêrmîx or cakê wîll bê tough.



Read more : averiecooks.com

Comments