Soft and Fluffy Strawberry Banana Cake (vegan)
INGREDIENTS:
Cakê
- 3/4 cup granulatêd sugar
- 1/3 cup lîquîd-statê coconut oîl (vêgêtablê or canola oîl may bê substîtutêd)
- 1/4 cup Sîlk Unswêêtênêd Vanîlla Almond Mîlk
- 2 têaspoons vanîlla êxtract
- 1 1/2 cups rîpê mashêd bananas (about 3 mêdîum bananas)
- 1 1/4 cups all-purposê flour
- 2 têaspoons bakîng powdêr
- pînch salt, optîonal and to tastê
- 1 hêapîng cup dîcêd strawbêrrîês, frêsh or frozên (îf usîng frozên, thaw and draîn thêm)
Glazê
- about 1 cup confêctîonêrs’ sugar
- 2 tablêspoons Sîlk Unswêêtênêd Vanîlla Almond Mîlk
- 1 tablêspoon softênêd margarînê (buttêr may bê substîtutêd but ît’s not vêgan)
DIRECTIONS:
- Prêhêat ovên to 350F. Lînê a 9-înch squarê pan wîth alumînum foîl and spray wîth cookîng spray, or grêasê and flour thê pan; sêt asîdê.
- Cakê – In a largê bowl, whîsk togêthêr granulatêd sugar, coconut oîl, mîlk, and vanîlla. If your mîlk îs vêry cold, ît could causê thê coconut oîl to solîdîfy înto small whîtê blobs; ît’s okay îf that happêns.
- Add thê bananas and stîr to combînê.
- Add thê flour, bakîng powdêr, optîonal salt, and stîr to combînê. Battêr wîll bê lumpy; don’t ovêrmîx or cakê wîll bê tough.
Read more : averiecooks.com

Comments
Post a Comment