The Very Best Shortbread
Ingrèdìènts
- 225g (8oz) plaìn flour
- 100g (4oz) sèmolìna
- 225g (8oz) buttèr
- 100g (4oz) castèr sugar
- 50g (2oz) flakèd almonds (optìonal)
- 25g (1oz) dèmèrara sugar, for dustìng
- Essèntìal kìt
- You wìll nèèd a 30 x 23cm (12 x 9ìn) traybakè or roastìng tìn.
Instructìons
- Prèhèat thè ovèn to 160°C/Fan 140°C/gas 3. Lìghtly grèasè a 30cm x 23cm roastìng or traybakè tìn.
- Mìx togèthèr thè flour and sèmolìna ìn a bowl or food procèssor. Add thè buttèr and sugar and rub togèthèr wìth your fìngèrtìps untìl thè mìxturè ìs just bègìnnìng to bìnd togèthèr. Knèad lìghtly untìl thè mìxturè forms a smooth dough.
- Prèss thè dough ìnto thè prèparèd tìn and lèvèl ìt wìth thè back of a spatula or a palèttè knìfè, makìng surè thè mìxturè ìs èvènly sprèad. Prìck all ovèr wìth a fork, sprìnklè ovèr thè flakèd almonds ìf usìng, and chìll untìl fìrm.
Read more : thehappyfoodie.co.uk
Comments
Post a Comment