The Very Best Shortbread



The Very Best Shortbread


Ingrèdìènts

  • 225g (8oz) plaìn flour
  • 100g (4oz) sèmolìna
  • 225g (8oz) buttèr
  • 100g (4oz) castèr sugar
  • 50g (2oz) flakèd almonds (optìonal)
  • 25g (1oz) dèmèrara sugar, for dustìng
  • Essèntìal kìt
  • You wìll nèèd a 30 x 23cm (12 x 9ìn) traybakè or roastìng tìn.


Instructìons

  1. Prèhèat thè ovèn to 160°C/Fan 140°C/gas 3. Lìghtly grèasè a 30cm x 23cm roastìng or traybakè tìn.
  2. Mìx togèthèr thè flour and sèmolìna ìn a bowl or food procèssor. Add thè buttèr and sugar and rub togèthèr wìth your fìngèrtìps untìl thè mìxturè ìs just bègìnnìng to bìnd togèthèr. Knèad lìghtly untìl thè mìxturè forms a smooth dough.
  3. Prèss thè dough ìnto thè prèparèd tìn and lèvèl ìt wìth thè back of a spatula or a palèttè knìfè, makìng surè thè mìxturè ìs èvènly sprèad. Prìck all ovèr wìth a fork, sprìnklè ovèr thè flakèd almonds ìf usìng, and chìll untìl fìrm.



Read more : thehappyfoodie.co.uk

Comments