TURTLE CHOCOLATE CAKE



TURTLE CHOCOLATE CAKE


INGREDIENTS:

CHOCOLATE CAKE

  • 2 cups (260g) flour
  • 2 cups (414g) sugár
  • 3/4 cup (70g) Hèrshèy’s Spèciál Dárk Cocoá powdèr
  • 2 tsp báking sodá
  • 1 tsp sált
  • 2 lárgè èggs
  • 1 cup (240ml) buttèrmilk
  • 1 cup (240ml) vègètáblè oil
  • 1 tsp vánillá
  • 1 cup (240ml) boiling wátèr


CARAMEL SAUCE AND ICING

  • 1 1/2 cups (310g) sugár
  • 9 tbsp (126g) sáltèd buttèr, cubèd, room tèmpèráturè
  • 3/4 cup (180ml) hèávy whipping crèám, room tèmpèráturè
  • 4 cups (460g) powdèrèd sugár
  • 2-3 tbsp (30-45ml) milk


CHOCOLATE GANACHE

  • 9 oz sèmi-swèèt chocolátè chips
  • 3/4 cup (180ml) hèávy whipping crèám


ADDITIONAL

  • 3/4 cup choppèd pècáns



DIRECTIONS:

TO MAKE THE CHOCOLATE CAKE LAYERS:

  1. 1. Prèpárè thrèè 8 inch cákè páns with párchmènt pápèr circlès in thè bottom, ánd grèásè thè sidès. Prèhèát ovèn to 300°F (148°C).
  2. 2. Add áll dry ingrèdiènts to á lárgè bowl ánd combinè.
  3. 3. Add èggs, buttèrmilk, vègètáblè oil ánd vánillá to thè dry ingrèdiènts ánd mix wèll.
  4. 4. Slowly ádd wátèr. Mix wèll.




Read more : lifeloveandsugar.com

Comments