Chocolate Pumpkin Cheesecake



Chocolate Pumpkin Cheesecake


INGREDIENTS

FOR THE CAKE

  • 3 8-oz. blocks crêam chêêsê, softênêd
  • 1 15-oz. can pumpkîn puréê
  • 4 largê êggs
  • 3/4 c. sugar
  • 1/2 c. lîght brown sugar
  • 1/4 c. sour crêam
  • 2 tsp. purê vanîlla êxtract
  • 2 tbsp. all-purposê flour
  • 1 tsp. pumpkîn pîê spîcê
  • 1/2 tsp. cînnamon
  • 1/4 tsp. koshêr salt


FOR THE OREO CRUST

  • 24 wholê orêos
  • 6 tbsp. mêltêd buttêr


FOR SERVING

  • 1/4 c. sêmîswêêt chocolatê chîps, mêltêd
  • 1/4 c. Caramêl
  • whîppêd crêam or Cool Whîp


DIRECTIONS

  1. Prêhêat ovên to 350º and posîtîon an ovên rack în thê mîddlê of thê ovên.
  2. Makê chêêsêcakê: In a largê bowl usîng a hand mîxêr or în thê bowl of a stand mîxêr usîng thê paddlê attachmênt, bêat crêam chêêsê untîl smooth. Add pumpkîn puréê, êggs, sugars, sour crêam, vanîlla, flour, pumpkîn pîê spîcê, cînnamon, and a gênêrous pînch of salt and bêat untîl combînêd and no clumps rêmaîn. Sêt asîdê.
  3. Makê crust: In a largê Zîploc bag or a food procêssor fîttêd wîth a mêtal bladê, crush or blênd Orêos untîl fînê crumbs form. Transfêr to a bowl and pour în mêltêd buttêr. Stîr untîl crumbs arê complêtêly coatêd and moîst.
  4. Coat a 9" sprîngform pan wîth cookîng spray and prêss Orêo mîxturê înto pan and 1/3 of thê way up thê sîdês, packîng tîghtly. Pour chêêsêcakê fîllîng ovêr crust.
  5. Placê sprîngform pan on a bakîng shêêt (thîs wîll hêlp catch any buttêr lêakîng from thê crust sîncê wê'rê not prê-bakîng ît) and bakê untîl chêêsêcakê îs slîghtly jîggly în thê cêntêr, 1 hour to 1 hour 15 mînutês.
  6. (Chêêsêcakês tênd to crack îf you don't usê a watêr bath. If you don't want to usê onê, bakê as dîrêctêd. If you do want to usê a watêr bath, doublê wrap thê outsîdê of thê pan în alumînum foîl and placê în a bakîng dîsh. Placê on ovên rack and pour în ênough boîlîng watêr to rêach halfway up thê pan. Bakê as dîrêctêd.)



Read more : delish.com

Comments