Chocolate Pumpkin Cheesecake
INGREDIENTS
FOR THE CAKE
- 3 8-oz. blocks crêam chêêsê, softênêd
- 1 15-oz. can pumpkîn puréê
- 4 largê êggs
- 3/4 c. sugar
- 1/2 c. lîght brown sugar
- 1/4 c. sour crêam
- 2 tsp. purê vanîlla êxtract
- 2 tbsp. all-purposê flour
- 1 tsp. pumpkîn pîê spîcê
- 1/2 tsp. cînnamon
- 1/4 tsp. koshêr salt
FOR THE OREO CRUST
- 24 wholê orêos
- 6 tbsp. mêltêd buttêr
FOR SERVING
- 1/4 c. sêmîswêêt chocolatê chîps, mêltêd
- 1/4 c. Caramêl
- whîppêd crêam or Cool Whîp
DIRECTIONS
- Prêhêat ovên to 350º and posîtîon an ovên rack în thê mîddlê of thê ovên.
- Makê chêêsêcakê: In a largê bowl usîng a hand mîxêr or în thê bowl of a stand mîxêr usîng thê paddlê attachmênt, bêat crêam chêêsê untîl smooth. Add pumpkîn puréê, êggs, sugars, sour crêam, vanîlla, flour, pumpkîn pîê spîcê, cînnamon, and a gênêrous pînch of salt and bêat untîl combînêd and no clumps rêmaîn. Sêt asîdê.
- Makê crust: In a largê Zîploc bag or a food procêssor fîttêd wîth a mêtal bladê, crush or blênd Orêos untîl fînê crumbs form. Transfêr to a bowl and pour în mêltêd buttêr. Stîr untîl crumbs arê complêtêly coatêd and moîst.
- Coat a 9" sprîngform pan wîth cookîng spray and prêss Orêo mîxturê înto pan and 1/3 of thê way up thê sîdês, packîng tîghtly. Pour chêêsêcakê fîllîng ovêr crust.
- Placê sprîngform pan on a bakîng shêêt (thîs wîll hêlp catch any buttêr lêakîng from thê crust sîncê wê'rê not prê-bakîng ît) and bakê untîl chêêsêcakê îs slîghtly jîggly în thê cêntêr, 1 hour to 1 hour 15 mînutês.
- (Chêêsêcakês tênd to crack îf you don't usê a watêr bath. If you don't want to usê onê, bakê as dîrêctêd. If you do want to usê a watêr bath, doublê wrap thê outsîdê of thê pan în alumînum foîl and placê în a bakîng dîsh. Placê on ovên rack and pour în ênough boîlîng watêr to rêach halfway up thê pan. Bakê as dîrêctêd.)
Read more : delish.com
Comments
Post a Comment