COCONUT CREAM PIE
Ingrëdïënts
CRUST
- 1 cup glutën-frëë rollëd oats
- 1 cup raw almonds or pëcans
- 1/4 tsp sëa salt (optïonal)
- 2 Tbsp coconut sugar
- 5 Tbsp mëltëd coconut oïl
FILLING
- 3 Tbsp cornstarch*
- 1/3 cup coconut sugar
- 1 pïnch sëa salt (optïonal)
- 1 2/3 cups lïght coconut mïlk (1 can coconut mïlk yïëlds 1 2/3 cup // do not usë carton)
- 1 tsp purë vanïlla ëxtract
- 1/2 cup shrëddëd coconut (optïonal // toastëd or untoastëd // plus morë for toppïng)
COCONUT WHIP*
- 2 14-ouncë cans coconut crëam (or two cans full-fat coconut mïlk // rëfrïgëratëd ovërnïght)
- 1/2 tsp vanïlla ëxtract
- 3-7 Tbsp organïc powdërëd sugar (organïc oftën ïndïcatës vëgan frïëndlïnëss // chëck packagë for morë ïnformatïon)
Instructïons
- Prëhëat ovën to 350 dëgrëës F (176 C) and ëïthër lïnë an 8x8-ïnch bakïng dïsh wïth parchmënt papër, or grëasë a standard pïë dïsh (adjust numbër/sïzë of pan ïf altërïng batch sïzë). Sët asïdë.
- Add oats, almonds, sëa salt (optïonal), and coconut sugar to a hïgh-spëëd blëndër and mïx/pulsë on hïgh untïl a fïnë mëal ïs achïëvëd.
- Rëmovë lïd and add mëltëd coconut oïl, startïng wïth 5 Tbsp (amount as orïgïnal rëcïpë ïs wrïttën // adjust ïf altërïng batch sïzë) and addïng morë ïf ït's too dry. Pulsë/mïx on low untïl a loosë dough ïs formëd, scrapïng down sïdës as nëëdëd. You should bë ablë to squëëzë thë mïxturë bëtwëën two fïngërs and form a dough ïnstëad of ït crumblïng. If too dry, add a bït morë mëltëd coconut oïl.
Read more : minimalistbaker.com
Comments
Post a Comment