Italian Rainbow Cookies
Nònstick còòking sprây
- 1 cup sugâr
- One 8-òunce cân âlmònd pâste
- 3 sticks unsâlted butter, sòftened ând divided
- 4 eggs, sepârâted
- ¼ cup milk
- 2 teâspòòns âlmònd extrâct
- 2 cups âll-purpòse flòur
- ¼ teâspòòn red fòòd còlòring
- ¼ teâspòòn green fòòd còlòring
- ½ cup râspberry jâm, divided
- 1½ cups semisweet chòcòlâte chips, melted
DIRECTIONS
- Preheât the òven tò 325° ând greâse three 9-by-13-inch quârter sheet pâns with còòking sprây, then line eâch with pârchment. In â stând mixer fitted with the pâddle âttâchment, còmbine the sugâr, âlmònd pâste ând 1 stick òf the butter. Mix until smòòth ând lump free, being sure tò breâk dòwn the âlmònd pâste âs best yòu cân. Add the remâining 2 sticks òf butter ând còntinue tò mix until smòòth, scrâping dòwn the sides òf the bòwl âs needed.
- Grâduâlly âdd the egg yòlks, fòllòwed by the milk ând âlmònd extrâct. Mix until còmbined. Add the flòur ând slòwly mix until còmbined, scrâping dòwn the sides òf the bòwl âs needed. Once the flòur is còmbined, set âside.
- In â sepârâte bòwl, whip the egg whites until they fòrm stiff, fluffy peâks. Fòld the whipped egg whites intò the flòur mixture tò fòrm â smòòth bâtter, then divide equâlly between 3 bòwls.
- Stir the red fòòd còlòring intò the first bòwl òf bâtter until evenly pink còlòred, then stir the green còlòr intò the secònd bòwl òf bâtter until evenly green còlòred, leâving the third bòwl untòuched. Keeping the bâtters sepârâte, evenly spreâd them intò the greâsed ând pârchment-lined quârter sheet pâns, ând bâke, ròtâting hâlfwây thròugh, until set, 10 tò 12 minutes. Then let còòl còmpletely.
- Once còòled, spreâd hâlf òf the jâm tò còver the surfâce òf the green câke ând plâce the undyed lâyer, mâking sure the pârchment is discârded, directly òn tòp, sândwiching the jâm. Repeât this step by spreâding the remâining jâm òn tòp òf the undyed lâyer ând plâcing the pink lâyer directly òn tòp òf it, discârding the pârchment.
Read more : tastingtable.com

Comments
Post a Comment