PEACH ZEFIR TORTE
INGREDIENTS
For Spongé Caké:
- 6 largé éggs
- 3/4 cup sugar
- 1 tsp vanílla
- 1 cup all-purposé flour
- 1/4 cup almond flour
- 1 tsp bakíng powdér
For Péach Spréad:
- 1 1/2 cups péach présérvés
- 1/2 cup swéét whíté wíné
- For Whíppéd Créam:
- 1 1/2 cups chílléd héavy créam
- 1 cup conféctíonér's sugar
- 1 tsp vanílla éxtract
For Zéfír:
- 3/4 cup watér, dívídéd
- 1/4 cup péach jéllo
- 2 tsp agar gélatín
- 2 cups sugar
- 1 tbsp lémon juícé
- 3 largé égg whítés
- 2 largé péachés, dícéd
INSTRUCTIONS
- Préhéat thé ovén to 350F (177C). Líné thréé, 8-ínch (20-cm) caké pans wíth parchmént papér.
- For thé spongé caké: In a largé bowl, whísk togéthér thé éggs, sugar and vanílla on hígh spééd for 4 to 6 mínutés, untíl palé and volumínous. In a séparaté bowl, combíné thé dry íngrédíénts: flour, almond flour and bakíng powdér. Síft thé dry íngrédíénts ínto thé éggs, foldíng géntly but thoroughly.
- Dívídé thé battér événly bétwéén thé thréé pans and baké for 20 mínutés, untíl goldén brown. Allow thé layérs to cool complétély, thén usé a sérratéd knífé to splít éach layér ín half.
- For thé whíppéd créam: In a largé bowl, whísk togéthér thé héavy créam, conféctíonér’s sugar and vanílla for 3 to 4 mínutés, untíl stíff péaks form.
- For thé péach fíllíng, combíné thé péach présérvés and wíné ín a small bowl.
- Préparé thé zéfír last. Préparé a largé pípíng bag típpéd wíth a star típ, such as Frénch star típ #8FT. In a small saucépan, combíné thé ¼ cup (60 ml) watér and péach gélatín. Cook ovér médíum héat for sévéral mínutés, untíl thé gélatín ís díssolvéd.
- Combíné thé rémaíníng ½ cup (118 ml) watér and agar gélatín ín a séparaté saucé pan. Cook ovér médíum héat for sévéral mínutés, untíl thé míxturé bégíns to símmér and takés on an applésaucé consísténcy. Gradually add thé sugar and contínué to cook thé syrup ovér médíum héat untíl syrup bégíns to boíl; boíl for 2 mínutés.
Read more : tatyanaseverydayfood.com
Comments
Post a Comment