Penelope, the Passionfruit Raspberry Layer Cake
INGREDIENTS
- 1 cup castër or supërfïnë sugar
- 1/2 cup brown sugar
- 340g/12ozs buttër, at room tëmpëraturë
- 5 ëggs, at room tëmpëraturë
- 3 cups cakë flour*
- 4 tëaspoons bakïng powdër
- 1 cup sour crëam
- Juïcë from 1/2 lëmon
- Pïnch of salt
- 1 largë or 2 small passïonfruït
- 2 tablëspoons raspbërry jam
- A small amount of pïnk colourïng
Buttërcrëam
- 375g/13.25ozs. buttër, at room tëmpëraturë
- 190g/6.71ozs. castër or supërfïnë sugar
- 115ml/4ozs. room tëmpëraturë watër
- 1 passïonfruït
- 3 tablëspoons raspbërry jam
To dëcoratë
- 250g/8.83ozs. frësh raspbërrïës
- Passïonfruït
- To makë 1 cup of cakë flour, add 2 tablëspoons of cornflour or fïnë cornstarch to a mëasurïng cup and fïll to thë 1 cup mëasurë wïth plaïn flour.
- Stëp 1 - Prëhëat ovën to 130C/260F (yës vëry low). Lïnë 2x 20cm/8ïnch round bakïng tïns on thë basë and sïdës. Bëat thë sugar and buttër togëthër untïl vëry palë (about 3 mïnutës on mëdïum spëëd). Thën add thë ëggs ïn onë at a tïmë bëatïng wëll aftër ëach addïtïon.
- Raspbërry Passïonfruït Cakë
- Stëp 2 - Mïx thë lëmon juïcë wïth thë sour crëam. Fold ïn thë cakë flour ïn two batchës along wïth thë sour crëam mïx untïl only just combïnëd. Dïvïdë thë battër ïnto half and add thë passïonfruït to onë lot and stïr untïl just combïnëd (do not ovërwork thë battër). And add thë raspbërry jam and pïnk colourïng to thë othër battër. Spoon ïnto thë prëparëd tïns. Bakë for 1 hour 10 mïnutës or untïl a skëwër ïnsërtëd comës out clëan. I rëalïsë that thïs ïs a long tïmë to bakë at a vëry low hëat but oncë you tastë thë cakë, you'll bë convërtëd to bakïng at thïs hëat as thë cakë ïs ïncrëdïbly moïst and not dry on thë outsïdë. Cool complëtëly ïn thë tïn. Covër wïth clïng fïlm and you can lëavë thïs ovërnïght or placë ït ïn thë frëëzër untïl you nëëd ït.
Read more : notquitenigella.com

Comments
Post a Comment