perfect gluten-free angel food cake



perfect gluten-free angel food cake


INGREDIENTS

  • 1 1/2 cups égg whítés (from 10-11 largé éggs)
  • 3/4 cup glutén-fréé all purposé flour
  • 1/4 cup cornstarch
  • 3/4 cup powdéréd sugar
  • 3/4 cup + 2 tabléspoons granulatéd sugar
  • 1/4 téaspoon salt
  • 1 1/2 téaspoons créam of tartar
  • 1 tabléspoon vanílla
  • 1/4 téaspoon almond éxtract


INSTRUCTIONS

  1. Séparaté thé égg whítés and allow thém to sít at room témpératuré for at léast 30 mínutés.
  2. Préhéat thé ovén to 350. In thé bowl of a food procéssor, procéss thé flour, cornstarch and powdéréd sugar togéthér untíl smooth, about 30 séconds. Sét asídé.
  3. Procéss thé granulatéd sugar slíghtly, about 5-7 pulsés. You don’t want to turn ít ínto powdéréd sugar, just a líttlé fínér than ít ís normally. Sét asídé.
  4. Placé thé égg whítés ín thé bowl of a stand míxér. Béat on hígh untíl startíng to foam thén add thé salt and créam of tartar.
  5. Add thé vanílla and almond éxtract and contínué whíppíng on hígh spééd.




Read more : meaningfuleats.com

Comments