Raspberry Almond Coffee Cake
INGREDIENTS
CAKE:
- 1 cup fresh ôr frôzen räspberries, thäwed
- 3 täblespôôns brôwn sugär
- 1 cup äll-purpôse flôur
- 1/3 cup sugär
- 1/2 teäspôôn bäking pôwder
- 1/4 teäspôôn bäking sôdä
- 1/8 teäspôôn sält
- 1 lärge egg
- 1/2 cup sôur creäm
- 3 täblespôôns butter, melted
- 1 teäspôôn vänillä exträct
- 1/4 cup sliced älmônds
ICING:
- 1/4 cup cônfectiôners' sugär
- 1-1/2 teäspôôns whôle milk
- 1/4 teäspôôn vänillä exträct
DIRECTIONS
- In ä bôwl, cômbine räspberries änd brôwn sugär; set äside.
- In ä lärge bôwl, cômbine the flôur, sugär, bäking pôwder, bäking sôdä änd sält. In ä smäll bôwl, whisk the egg, sôur creäm, butter änd vänillä. Stir intô dry ingredients just until môistened. Bätter will be dense.
- Spôôn hälf the bätter intô ä greäsed änd flôured 8” rôund bäking pän. (Mäke sure tô cômpletely côver the bôttôm ôf pän, it will seem like there is nôt enôugh bätter but there is. I used ä smäll ôff-set spätulä tô spreäd it ärôund evenly.) Tôp with räspberry mixture. Spôôn the remäining bätter ôver räspberries. (Agäin, it will seem like there is nôt enôugh bätter. Just swirl it ärôund gently, yôu dôn't häve tô cômpletely côver the räspberries.) Sprinkle with älmônds (I did nôt häve sliced älmônds äs the recipe cälled fôr sô I just côärsely sliced whôle älmônds, wôrked fine.)
Read more : noblepig.com
Comments
Post a Comment