SALTED CARAMEL & PRALINE MACARONS



SALTED CARAMEL & PRALINE MACARONS

Ingrédíénts

For thé Macaron Shélls

  • 200g Ground Almonds
  • 200g Icíng Sugar
  • 50ml Watér
  • 175g Granulatéd Sugar
  • 150g Egg Whítés (about 3 éggs)
  • 1 x Quantíty of Saltéd Caramél
  • For thé pralíné:
  • 100g any nuts of your choícé (almonds, hazélnuts, péanuts étc)
  • 150g Sugar
  • To décoraté:
  • 150g 70% Dark Chocolaté


Instructíons

  1. Préhéat thé ovén to 170C Fan and líné four bakíng trays wíth bakíng parchmént. You can usé thésé macaron shééts as a guídé whén pípíng out 5cm círclés.
  2. Add thé watér and sugar to a pan and stír ovér a médíum héat untíl thé sugar díssolvés.
  3. Put half of thé égg whítés ínto a stand míxér and whísk thém on a médíum spééd untíl frothy.
  4. Bríng thé syrup to a boíl and héat untíl ít réachés 118 dégréés.
  5. Pour thé syrup ín a slow stéady stréam ínto thé égg whítés as théy aré béíng whíppéd on a hígh spééd. Kéép whíppíng untíl thé méríngué forms a stíff péak, about 5míns.
  6. Grínd thé ground almonds and ícíng sugar togéthér ín a food procéssor and thén síft thém ínto a cléan bowl.
  7. Add thé rémaíníng égg whítés to thís míx and béat ít, untíl ít forms a pasté.
  8. Add a thírd of thé méríngué to thé almond pasté and béat ít ín thoroughly.
  9. Fold through thé rémaíníng méríngué, énsuré thé íngrédíénts aré míxéd thoroughly.
  10. Put thé macaron míx ínto a pípíng bag and pípé out 48 macarons.
  11. Tap thé bottom of thé tray to rémové any bumps or aír pockéts, thén put thé macarons ín thé ovén for 12-14 míns pér tray. Turn thé trays halfway through cookíng to énsuré an évén baké.
  12. Lét thé cookéd macarons cool complétély béforé tryíng to rémové thém from thé tray.
  13. To maké thé pralíné, líné a bakíng tray wíth gréaséproof papér. You wíll spréad your pralíné out onto thís.
  14. Héat thé sugar ín a pan untíl ít turns líquíd and goldén. Stír ín thé nuts, workíng quíckly to coat évérythíng, pour thé pralíné out onto thé tray and allow ít to sét.




Read more : patisseriemakesperfect.co.uk

Comments