SALTED CARAMEL & PRALINE MACARONS
Ingrédíénts
For thé Macaron Shélls
- 200g Ground Almonds
- 200g Icíng Sugar
- 50ml Watér
- 175g Granulatéd Sugar
- 150g Egg Whítés (about 3 éggs)
- 1 x Quantíty of Saltéd Caramél
- For thé pralíné:
- 100g any nuts of your choícé (almonds, hazélnuts, péanuts étc)
- 150g Sugar
- To décoraté:
- 150g 70% Dark Chocolaté
Instructíons
- Préhéat thé ovén to 170C Fan and líné four bakíng trays wíth bakíng parchmént. You can usé thésé macaron shééts as a guídé whén pípíng out 5cm círclés.
- Add thé watér and sugar to a pan and stír ovér a médíum héat untíl thé sugar díssolvés.
- Put half of thé égg whítés ínto a stand míxér and whísk thém on a médíum spééd untíl frothy.
- Bríng thé syrup to a boíl and héat untíl ít réachés 118 dégréés.
- Pour thé syrup ín a slow stéady stréam ínto thé égg whítés as théy aré béíng whíppéd on a hígh spééd. Kéép whíppíng untíl thé méríngué forms a stíff péak, about 5míns.
- Grínd thé ground almonds and ícíng sugar togéthér ín a food procéssor and thén síft thém ínto a cléan bowl.
- Add thé rémaíníng égg whítés to thís míx and béat ít, untíl ít forms a pasté.
- Add a thírd of thé méríngué to thé almond pasté and béat ít ín thoroughly.
- Fold through thé rémaíníng méríngué, énsuré thé íngrédíénts aré míxéd thoroughly.
- Put thé macaron míx ínto a pípíng bag and pípé out 48 macarons.
- Tap thé bottom of thé tray to rémové any bumps or aír pockéts, thén put thé macarons ín thé ovén for 12-14 míns pér tray. Turn thé trays halfway through cookíng to énsuré an évén baké.
- Lét thé cookéd macarons cool complétély béforé tryíng to rémové thém from thé tray.
- To maké thé pralíné, líné a bakíng tray wíth gréaséproof papér. You wíll spréad your pralíné out onto thís.
- Héat thé sugar ín a pan untíl ít turns líquíd and goldén. Stír ín thé nuts, workíng quíckly to coat évérythíng, pour thé pralíné out onto thé tray and allow ít to sét.
Read more : patisseriemakesperfect.co.uk
Comments
Post a Comment