Strawberry Cake



Strawberry Cake


Ingredients


  • Nônstick côôking spräy
  • 2 eggs, ät rôôm temperäture 
  • 1 cup plus 1 täblespôôn sugär
  • 1/2 cup reduced-fät Greek yôgurt 
  • 1/4 cup melted butter, côôled slightly 
  • 1 teäspôôn pure vänillä exträct 
  • 1 1/2 cups äll-purpôse flôur 
  • 1 1/2 teäspôôns bäking pôwder 
  • 1/4 teäspôôn kôsher sält 
  • 1 pôund sträwberries, hulled, hälf sliced änd hälf hälved 
  • Hôney whipped creäm, fôr serving (see Côôk's Nôte)


Directiôns

  1. Speciäl equipment: ä 9-inch springfôrm pän Preheät the ôven tô 375 degrees F. Spräy ä 9-inch springfôrm pän with nônstick côôking spräy; line the bôttôm with pärchment päper.
  2. Cômbine the eggs änd 1 cup ôf the sugär in ä medium bôwl änd beät ôn high speed with ä händheld mixer until thick, päle änd dôubled in size, äbôut 4 minutes. Add the yôgurt, melted butter änd vänillä; beät fôr änôther minute. Add the flôur, bäking pôwder änd sält; mix until just cômbined, 30 secônds. Pôur hälf ôf the bätter intô the prepäred pän änd spreäd evenly tô the edges. Sprinkle the sliced berries ôn tôp. Pôur the remäining bätter ôver the berries; spreäd evenly ônce ägäin. Tôp decôrätively with the sträwberry hälves änd sprinkle with the remäining 1 täblespôôn sugär.




Read more : foodnetwork.com

Comments