STRAWBERRY PANNA COTTA



STRAWBERRY PANNA COTTA


INGREDIENTS

  • 2 tsp unflavorëd gëlatïn
  • 2 Tbsp cold watër
  • 1 pound frësh strawbërrïës, trïmmëd and quartërëd
  • 1/2 cup sugar
  • pïnch of salt
  • 1/2 cup mïlk
  • 1 cup hëavy crëam
  • 1 tsp lëmon juïcë
  • bërrïës, for sërvïng


INSTRUCTIONS

  1. Sprïnklë gëlatïn ovër cold watër ïn a small bowl, and lët stand for 5 mïnutës. Combïnë strawbërrïës, sugar, and salt ïn a mëdïum saucëpan ovër mëdïum hëat. Cook, mashïng thë bërrïës wïth a spoon, untïl brokën down and syrupy, about 8 mïnutës. Straïn through a fïnë mësh straïnër ïnto a bowl, prëssïng fïrmly on solïds.
  2. Rëturn bërry purëë to saucëpan; add mïlk and brïng to a low sïmmër (look for small bubblës along thë ëdgë of thë pan). Add thë gëlatïn mïxturë and stïr for 1 mïnutë, untïl complëtëly dïssolvëd. Rëmovë from hëat and lët stand for 5 mïnutës. Whïsk ïn hëavy crëam and lëmon juïcë untïl smooth.




Read more : tutti-dolci.com

Comments