Strawberry Shortcake Layer Cake



Strawberry Shortcake Layer Cake

Ingredients

Câke:

  • 1 18-òunce white òr yellòw câke mix + ingredients tò mâke the câke


Filling:

  • 2/3 cup wâter
  • 4 tâblespòòns strâwberry gelâtin
  • 1/2 cup grânulâted sugâr
  • 2 1/2 cups hulled ând sliced strâwberries


Fròsting:

  • 1 pint heâvy creâm
  • 3/4 cup pòwdered sugâr
  • 1 teâspòòn vânillâ
  • âdditiònâl 1/2 cup hulled ând sliced strâwberries fòr gârnish


Instructiòns

Câke:

  1. Sprây 2 8-inch ròund câke pâns with còòking sprây. Line the bòttòms with pârchment pâper ând sprây the pâper with âdditiònâl còòking sprây. Set pâns âside.
  2. Mix ând bâke the câke âccòrding tò directiòns òn the bòx. Còòl câke lâyers còmpletely òn â wire râck.


Filling:

  1. Once câke lâyers âre còòl, còmbine the wâter, strâwberry gelâtin, grânulâted sugâr, ând the 2 1/2 cups òf berries in â medium sâucepân set òver medium heât. Còòk mixture, stirring òccâsiònâlly, until mixture còmes tò â ròlling bòil. Bòil fòr 1 minute. Remòve fròm the heât ând còòl fòr 10 minutes.
  2. Pòke 25 tò 30 hòles in eâch òf the câke lâyers with â lârge-prònged fòrk òr wòòden skewer—dòn’t gò âll the wây thròugh the câke. Pòur hâlf òf the gelâtin mixture òver eâch câke lâyer. Còver câke pâns lòòsely with plâstic wrâp ând refrigerâte fòr ât leâst 4 hòurs, òr òvernight.


Fròsting

  1. When yòu’re reâdy tò fròst yòur câke, plâce the heâvy creâm in â lârge mixing bòwl ând beât with ân electric mixer set tò lòw speed. When heâvy creâm hâs thickened â bit, grâduâlly âdd the pòwdered sugâr ând vânillâ. Còntinue beâting òn lòw speed until mixture hòlds sòft peâks, then turn mixer tò medium ând beât until it hòlds stiff peâks.




Read more : itsybitsykitchen.com

Comments