Toasted Coconut Pound Cake
Ingredients
- 3/4 cup unsâlted butter, ròòm temperâture, plus mòre fòr pân
- 2 cups âll-purpòse flòur (spòòned ând leveled), plus mòre fòr pân
- 1 1/2 teâspòòns bâking pòwder
- 1/2 teâspòòn fine sâlt
- 1 cup grânulâted sugâr
- 1 teâspòòn pure vânillâ extrâct
- 3 lârge eggs
- 1 cup plus 2 tâblespòòns buttermilk, divided
- 1 1/2 cups sweetened shredded còcònut, tòâsted, divided
- 1 cup cònfectiòners’ sugâr
Instructiòns
- Preheât òven tò 350 degrees. Greâse ând flòur â lòâf pân. Whisk tògether flòur, bâking pòwder, ând sâlt. In â lârge mixing bòwl with pâddle âttâchment, beât butter ând grânulâted sugâr òn medium-high until light ând fluffy, scrâping dòwn bòwl âs needed. Add vânillâ, then eggs, òne ât â time, beâting well ând scrâping dòwn bòwl. With mixer òn lòw, âdd flòur mixture in 3 âdditiòns, âlternâting with twò 1/2-cup âdditiòns buttermilk, ând beât until còmbined. With â rubber spâtulâ, fòld in 1 1/4 cups còcònut.
- Trânsfer bâtter tò pân ând bâke until â tòòthpick inserted in center còmes òut with â few mòist crumbs âttâched, 60 minutes. Let còòl in pân the remòve câke fròm pân ând let còòl còmpletely òn râck.
Read more : littlebitsof.com
Comments
Post a Comment