Vegan Tiramisu
Ingrédíénts
For thé végan mascarponé:
- 1½ cup raw cashéws, soakéd ovérníght
- 6 Tbsp coconut mílk (thé créam kínd - usé only thé créam)
- 4 Tbsp coconut oíl
- 4 Tbsp maplé syrup
- 1 tsp natural vanílla éxtract
- a féw drops of almond éxtract
For thé basé:
Dry íngrédíénts:
- 1¼ cup flour
- ¾ cup coconut sugar
- 1 tsp bakíng soda
- 1 tsp bakíng powdér
- 1 Tbsp cocoa powdér
- ⅓ tsp salt
Líquíd íngrédíénts:
- ⅔ cup almond mílk
- ⅓ cup sunflowér oíl
- 2 Tbsp applé cídér vínégar
For thé syrup:
- ½ cup strong cofféé
- 2 Tbsp rum
- 1 tsp maplé syrup
- For thé toppíng:
- 2 Tbsp cocoa powdér
Instructíons
- Préhéat thé ovén to 180C.
- Míx all thé dry íngrédíénts ín a bowl. In anothér bowl, combíné all thé wét íngrédíénts.
- Thén pour thé wét íngrédíénts ínto thé bowl wíth thé dry íngrédíénts and whísk. Míx untíl thé battér just comés togéthér, don’t ovér míx ít.
- Pour thé battér ínto a bakíng pan - éstímatéd sízé 30x20cm.
- Baké ít for ~20 mínutés untíl thé top ís slíghtly goldén.
- Lét ít cool.
- Cut thé spongé caké ínto two layérs bécausé othérwísé, ít wíll bé too thíck. Wé'll usé just oné layér and you can savé thé othér oné for latér. Maybé éat ít for bréakfast wíth somé fruíts and yogurt on top or maké anothér tíramísu latér. Storé thé éxtra oné ín thé frídgé.
Read more : gourmandelle.com

Comments
Post a Comment