VEGAN TOFU TIRAMISU
Fòr the spònge lâyer:
- 1 cup (150g) gluten-free flòur
- 2/3 cup (100g) gròund âlmònds
- 1 tsp bâking pòwder
- 1/2 tsp sâlt
- 6 tbsp còcònut òil, melted
- 6 tbsp mâple syrup
- 1/2 cup (120ml) milk òf chòice
- 150ml stròng còffee (I mixed 1.5 tbsp instânt espressò in 150ml hòt wâter)
Fòr the creâm lâyer:
- 396g Câuldròn Originâl Tòfu, drâined
- 6 tbsp mâple syrup
- 6 level tbsp âlmònd butter
- 1/2 tsp instânt espressò pòwder
- 2 tsp vânillâ pâste OR 3 tsp vânillâ extrâct
- 1-2 tbsp milk òf chòice
- Pinch òf sâlt
Methòd:
Preheât yòur òven tò 180°C (160°C fân âssisted)/ 350°F
Tò mâke the spònge: mix the first 4 ingredients in â bòwl, then pòur in the òil, mâple syrup ând milk. Mix tò còmbine.
Pòur the bâtter intò â lined 8″ squâre câke tin ând bâke fòr 15 minutes. Leâve tò còòl còmpletely.
Tò mâke the creâm lâyer: First drâin the tòfu fròm âs much liquid âs pòssible. I find the eâsiest wây tò dò this is tò breâk up the tòfu intò â nut milk bâg/strâining bâg ând squeeze òut âll the fluid. Yòu cân âlsò use â muslin clòth.
Blend âll the creâm lâyer ingredients in â fòòd pròcessòr until smòòth.
Read more : nadiashealthykitchen.com
Comments
Post a Comment