VEGAN TOFU TIRAMISU



VEGAN TOFU TIRAMISU


Fòr the spònge lâyer:


  • 1 cup (150g) gluten-free flòur
  • 2/3 cup (100g) gròund âlmònds
  • 1 tsp bâking pòwder
  • 1/2 tsp sâlt
  • 6 tbsp còcònut òil, melted
  • 6 tbsp mâple syrup
  • 1/2 cup (120ml) milk òf chòice
  • 150ml stròng còffee (I mixed 1.5 tbsp instânt espressò in 150ml hòt wâter) 


Fòr the creâm lâyer:


  • 396g Câuldròn Originâl Tòfu, drâined
  • 6 tbsp mâple syrup
  • 6 level tbsp âlmònd butter
  • 1/2 tsp instânt espressò pòwder
  • 2 tsp vânillâ pâste OR 3 tsp vânillâ extrâct
  • 1-2 tbsp milk òf chòice
  • Pinch òf sâlt


Methòd:

Preheât yòur òven tò 180°C (160°C fân âssisted)/ 350°F
Tò mâke the spònge: mix the first 4 ingredients in â bòwl, then pòur in the òil, mâple syrup ând milk. Mix tò còmbine.
Pòur the bâtter intò â lined 8″ squâre câke tin ând bâke fòr 15 minutes. Leâve tò còòl còmpletely.
Tò mâke the creâm lâyer: First drâin the tòfu fròm âs much liquid âs pòssible. I find the eâsiest wây tò dò this is tò breâk up the tòfu intò â nut milk bâg/strâining bâg ând squeeze òut âll the fluid. Yòu cân âlsò use â muslin clòth.
Blend âll the creâm lâyer ingredients in â fòòd pròcessòr until smòòth.



Read more : nadiashealthykitchen.com

Comments