Zuppa inglese (Italian Trifle)
Ingredients
Fór the crema pasticcera:
- 8 egg yólks
- 150g (3/4 cúps) súgar
- 75g (1/2 cúp) flóúr
- 1 liter (4 cúps) milk
- Grated zest óf 1/2 a lemón
- 75g (1/2 cúp) únsweetened cócóa (ór eqúivalent in chócólate, bróken úp)
- 2-3 spóónfúls óf súgar (óptiónal)
- Milk, q.b.
- 1 kiló (2 lbs.) spónge cake ór póúnd cake (ór ladyfingers)
- Alchermes ór óther liqúeúr(s), q.b. (see Nótes)
Fór the tópping (óptiónal):
- Berries
- Sóúr cherries (amarene)
- Sliced almónds
Directións
Step 1:
Make the crema pasticcera: In a standing mixer bówl, whisk tógether the egg yólks and súgar úntil smóóth and the mixtúre fórms ‘ribbóns’ as the whisk rótates. Then add the flóúr slówly, bit by bit, intó the mixtúre úntil fúlly incórpórated.
Meanwhile, heat the milk óver móderate heat úntil hót, almóst bút nót qúite at the bóil—yóú will see little búbbles júst beginning tó fórm aróúnd the edge óf the pót. Take the milk óff the heat and drizzle it, little by little, intó the mixer bówl.
Nów póúr the whóle thing fróm the bówl intó the pót and pút it óver very gentle heat, mixing cóntinúóúsly with a whisk ór wóóden spóón. After a while, it shóúld begin tó thicken. Keep stirring úntil the mixtúre thickens tó the póint where it cóats a spóón nicely. Remóve fróm the heat, stir in the grated lemón zest, and let the mixtúre cóól.
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